Images

Snower Restoration _ 2015

A Letter to Marcel

Mission Hills, KS _ 1,800 sqft
Architecture, Interior Design, Build, Fabrication
Photo Credit _ Michael Robinson

Hufft was given the unique opportunity to be a vital part in construction consultation and design restoration for the Snower Residence, designed by Marcel Breuer in 1954. The house consists of a long, narrow box holding the living room and bedroom spaces, built upon a masonry base with the garage and family room. Large cantilevers with diagonal cedar wood flank the small corner lot in a prestigious Kansas City neighborhood. Everything is built into the architecture of this home– carefully thought out bookshelves, stereos, desks, and vanities. A project that required restoration from roof replacement and drainage to casework refurbishing.

Hufft’s Build Studio meticulously coordinated exact materials specified in Breuer’s original plans—custom milling the exterior cedar to match the original, and using paint chips from Breuer’s old binders to match the era and color throughout the interior of the house. A series of studies and tests achieved the perfect matching orange and blue that is iconic to Breuer’s work. Hufft fabricated walnut casework in the kitchen that matched the original plans – replacing the laminate that was initially installed in the home. Our scope also included the master bath shower restoration, bar credenza refurbishment, along with specifying fixtures and furniture to match the existing and meld with the era of the home.

We were approached by the current owners of this home for our mutual respect and admiration for modern architecture, along with an inherent belief that good design is in the details—and it is the details that makes this home resonate once again.

GOOD
DESIGN
IS
IN
THE
DETAILS