Images

Auburn University Recreation & Wellness Center _ 2018

Wellness On A Mission

Auburn, AL _ 15,500 sqft
Interior Design
Photo Credit _ Kevin Moravec

Soon after the opening of their new wellness center, Auburn University realized three of their programs were growing at an unprecedented rate: Personal Training, Olympic Lifting, and social media marketing. Hufft assisted the University in rightsizing and relocating these programs into an under-utilized facility.

The University allocated the program to available space within their existing expansion framework. The space has restricted daylighting and obfuscated pedestrian access. The new space will provide more than 6,000 sf of personal training space, a dedicated Olympic lifting center and a marketing suite for up to 10 work stations.

As a part of an active campus, the team wanted the extension center to improve visibility for users and visitors. What was once a facilities-focused space is now an active part of the wellness mission of campus. Part of the design is to expand the entry to include signage, an overhang and landscaped bench seating.