Vista House _ 2017

Room With A View

Colorado, USA _ Withheld sqft
Architecture, Fabrication
Photo Credit _ David Lauer

Vista House is perched on a plateau just east of the Rocky Mountains, amid a creek and winding bridal paths. This unique position drove the design concept so that every room has a spectacular view encompassing both the plains and the mountains. Some views inspire quiet contemplation while others are sweeping gestures, extending into large gathering spaces. This young family wanted a home that would embrace their growing family with warmth, humility, and gratitude for the natural world.

The Hufft team employed several sustainable strategies in the design. The placement of the house minimized site demolition and celebrates two established red-bud trees that inform the entry plaza. Selected carves in the façade optimize daylighting and heat gain throughout the year. The standing-seam roof is solar-panel ready to reduce the reliance on energy consumption. These efforts ensure the home will have a lasting impact on the family, but a limited impact on the surrounding environment.